Vissen

Is uw aquarium ingericht en opgestart dan kunnen de eerste vissen hun rondjes zwemmen in uw aquarium. Of het nu de goudvis, discus, cichlide of tropische vis is, in meer als 150 bakken vind u een zeer ruime sortering van alle bekende aquariumvissen.

De discusvis hoort tot het geslacht van de cichliden en komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika. Het is een scholenvis, hij houd van gezelschap en moet daarom in een groep gehouden worden. Door de hoge temperatuur in het discusaquarium (28 tot 30gr.) kunt u niet alle planten erbij zetten, laat u door ons adviseren om van uw discus aquarium een succes te maken. Ook zijn er maar een aantal soorten tropische vissen welke u bij discus in het aquarium kunt bijzetten, ook hierin kunnen we u het juiste advies geven.

De inrichting van een discus aquarium is specifiek, een zand- of fijne grindbodem is aan te raden even als decoratie in de vorm van kien- of mangrove hout. Wat betreft beplanting zijn bijvoorbeeld de Amazone zwaardplant (Echinodorus Bleheri) de reuze Vallisneria en Cabomba prima planten voor uw discusaquarium.

Wij verkopen uitsluitend discus van Diskuszucht Stendker Germany, bekend om haar jarenlange ervaring in de kweek van de beste en mooiste kwaliteit discus. Stendker discus zijn gewend aan leidingwater en daardoor zeer makkelijk te houden. De discus leeft graag in scholen en er word daarom geadviseerd om een groep in één keer uit te zetten in uw aquarium. Ze kunnen 20cm groot worden, tot 15 jaar oud en zijn volwassen na 1,5 tot 2 jaar.


Voor het houden van uw discus zijn slechts drie stappen nodig:

1: voeren.

Drie keer per dag voeren. Slechts zoveel als in vijf minuten volledig door de dieren gegeten kan worden. Gebruik hiervoor Discus granulat en speciaal Stendker diepvriesvoer.

2: Controle waterwaarde.

Laat regelmatig het aquariumwater meten.

3: Water verversen.

Een keer per week 20% water verversen of een keer per twee weken 30% water verversen. Let hierbij wel op de temperatuur!


Goudvissen, sluierstaarten, leeuwenkoppen (ook XL) en veel meer soorten koudwatervissen in alle kleuren en maten vind u op de aquariumafdeling.

 

Uiteraard hebben we alles in huis wat nodig is voor de verzorging van deze vissen.


De mooiste guppen op kleur gesorteerd, neontetra, maanvis, platy, regenboogzalm zijn de bekendere soorten maar ook de wat minder bekende als bijvoorbeeld de bloedvlekzalm, goby, badis badis en pristella in 150 verkoopbakken met daarin minstens zoveel soorten vissen.

Niet alle soorten kunnen bij elkaar gezet worden in het aquarium, laat u daarom adviseren om problemen in het aquarium te voorkomen.


Voor al onze aquariumvissen geldt bij afname van 10 stuks van 1 soort 10% korting!


Cichliden zijn fel gekleurde zoetwatervissen die redelijk makkelijk te houden zijn en gemiddeld 10cm groot kunnen worden. Ze zwemmen graag in grote groepen en hebben gezien hun grootte veel ruimte nodig. Een cichlide aquarium is daarom vaak een groot aquarium met vrijwel geen planten (i.v.m. vraat) een grote groep vissen steeds in koppels, voldoende verstopplaatsen en een groot filtercapaciteit. De Javavaarn en Anubias Nana zijn planten welke wel geschikt zijn voor het cichlide-aquarium.

Voor Malawi cichliden bent u bij ons aan het juiste adres, we hebben steeds meer dan 30 soorten Malawi cichliden op voorraad. Ook in dwergcichliden zijn we ruim gesorteerd. Zorg voor voldoende verstop plaatsen in de vorm van een rotspartij in het aquarium omdat deze vissen rovers zijn. We kunnen u ter plekke adviseren over het starten en houden van het cichlideaquarium.


Iedere woensdag en donderdag nieuwe aanlevering aquariumvissen !


Contact

Heeft u vragen of interesse en wilt u een offerte?
Bel dan 046 474 2584 of neem via het formulier hieronder contact met ons op!