Opstart en onderhoud

Om uw aquarium goed te houden is de juiste start nodig. Aquapulse aquariumproducten helpen u hierbij, overzichtelijk op een schema wordt per dag beschreven welk product gedoseerd dient te worden. Een goede start is immers het halve werk.

Buiten de bekende opstartbacteriën en visprotect, zijn er nog meer mogelijkheden om de start van het aquarium te versnellen en te optimaliseren. In bijna elk nieuw aquarium ontwikkelen zich algen, zweefdeeltjes in het water en stof op de bodem. Begint u direct vanaf de eerste dag met de juiste producten hiertegen te gebruiken, dan zijn deze bekende opstartproblemen verleden tijd. Wekelijks een kleine dosering om te onderhouden, en u heeft veel minder problemen en dus meer plezier van uw aquarium. Zo word uw aquarium zeer onderhoudsvriendelijk. AquaPulse Slibweg, Aquarium stabiel zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze producten zijn ook verkrijgbaar in onze webshop

Laat uw aquariumwater steeds GRATIS testen en ontvang het AquaNav 2016 behandelplan! De te doseren producten staan hierin overzichtelijk in een schema gerangschikt op kleur van het product met de juiste milliliters en op datum van dosering.


In de eerste zes weken van het starten van het aquarium zullen er zich gifstoffen als ammonium, ammoniak en nitriet ontwikkelen omdat het biologisch filter nog niet voldoende “gestart” is. Om dit tegen te gaan is het aan te raden om AquaPulse Start-Veilig als grindbodem te gebruiken. Deze bodembedekking is op zeolietbasis en absorbeert zo alle aanwezige gifstoffen uit het water. Het heeft mooie natuurlijke kleur en kan dus als grindbodem prima gebruikt worden.


Alg is een bekend probleem in iedere startende aquarium, alg verstikt het blad van de plant, de plant kan geen voeding meer opnemen uit het water, sterft af en de algen ontwikkelen zich nog harder en krijgen zo de overhand. Problemen met deze algen zijn te voorkomen met AquaPulse alg-weg en Aquarium stabiel. Deze 100% biologische producten zijn samen te gebruiken en zorgen ervoor dat de alg afsterft en ook geen kans meer krijgt zich te ontwikkelen.

Laat vooraf uw aquariumwater testen, hoe beter de waterwaarden hoe beter de werking van te gebruiken producten.

AquaPulse voedingsbodem is een uitgebalanceerde bodem waarin de wortels perfect kunnen vertakken en zo de voeding uit de bodem opnemen. Vloerverwarming is een optie wat de aanmaak van nieuwe wortels stimuleert. Gaan we deze grond verwarmen dan wortelen de planten veel sneller en zal het de groei en levensduur van de plant ten goede komen.

Contact

Heeft u vragen of interesse en wilt u een offerte?
Bel dan 046 474 2584 of neem via het formulier hieronder contact met ons op!