was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Elk koraal heeft zijn verhaal

 

Koraal bovenin:
Seriatopora Hystrix variant

In vele maten en kleurcombinaties beschikbaar. Afwisselende groene, roze,  witte en paarse tinten.

Groei en kleur

Hij bevindt zich in de klasse SPS, wat betekent Small Poly Stony. Gedijt het beste in matig tot sterk wisselende stroming. Directe stroming leidt tot vertakkingen in een eenzijdige richting. Afhankelijk van verlichting/no3-/po4-waarde verandert de intensiteit groen. Hogere kh-, calcium- en magnesiumwaardes gewenst. Aminozuren en sporenelementen versnellen de groei en versterken de kleuren.
Gewenste voeding is phytoplankton of iets grotere stofdelen (Colombo Coralific Delite). Koraal onderin: Hydnophora Green

Groeit op een vertakkende of platende wijze met groter dan verwachte poliepextensie voor een vertakkend steenkoraal.
Klasse: LPS (Large Poly Stony), matig tot sterk wisselende stroming. Nooit directe stroming geven. Afhankelijk van verlichting/no3-/po4-waarde verandert de intensiteit groen.

Hogere kh, calcium en magnesiumwaardes zijn gewenst.  Aminozuren en sporenelementen versterken de kleuren en de groei.
Gewenste voeding is phytoplankton of iets grotere stofdelen (Colombo Coralific Delite).

Koraal links : Acropora klasse


Grote familie met grofweg dezelfde vereisten. Klasse: SPS (Small Polyp Stony). Ze waarderen sterke stromingen en gedijen bij hogere kh-, calcium- en magnesiumwaardes en toevoegingen van sporenelementen/aminozuren. Sterke verlichting gewenst. Voor de mooiste kleuren is het belangrijk de verlichting aan te passen in sterkte aan de hand van no3- en po4- waardes. Bij meer voeding in het water mag de verlichting blauwer gezet worden. Bij minder voeding, om kleuren beter te houden, de verlichting witter zetten.
Koraal reageert met kleurverlies op schommelende waardes in temperatuur en te frequente verplaatsingen.
Voeding bestaat uit phytoplankton en stofdelen zoals Colombo Coralific Delite.

 

 

 

Caulastrea Furcata

Anders dan zijn soortgenoot Caulastrea Curvata heeft deze een grotere poliep met bredere poliepdelingen. Klasse: LPS (Large Poly Stony) met wederom hogere kh-, calcium- en magnesiumwaardes gewenst. Matige stroming. Bij teveel stroming snijdt het weefsel in het skelet en schaadt dit het koraal. Het is een trage groeier, maar de juiste voeding versnelt de poliepdeling.

Voeding: koraal geeft een voedingsrespons door voedingstentakels te tonen en reageren doorgaans op vloeibare voeding. Eenmaal open accepteren ze grotere voeding zoals Artemia.

Robert Knops